אם גם הבניין שלכם עומד לעבור פרויקט כלשהו של התחדשות עירונית כמו תמ״א 38 או פינוי בינוי, דעו שבסך הכל אתם נמצאים לקראת שינוי חיובי, כזה שיכול להגדיל את ההון האישי שלכם ולשדרג את איכות החיים שלכם או של הדיירים שלכם. יחד עם זאת צריך לזכור כי על מנת שפרויקט התחדשות עירונית יישא את הפירות הרצויים, חייבים להיעזר באנשי מקצוע מתאימים ולבחור בפרט עורך דין מנוסה שילווה אתכם לכל אורך התהליך. על כן, כדי שתוכלו לעשות את הבחירה הנכונה, אנו שמחים לחלוק כמה טיפים שיעזרו לכם לבחור את האדם המתאים. בהצלחה!
למה צריך עורך דין בפרויקטים של התחדשות עירונית?
זה לא משנה אם מדובר בפינוי בינוי או תמ״א 38, בפרויקטים של התחדשות עירונית הדיירים מתנהלים מול כמה וכמה גורמים שונים וחזקים כמו היזם, הקבלן מטעמו והרשות המקומית. באופן טבעי כל אחד מהגופים האלו מושך לכיוון שלו ומנסה לשמור על האינטרסים שלו ולייצר כמה שיותר רווח, מה שמן הסתם יבוא על חשבון הדיירים. עורך דין מקצועי ומנוסה שמבין בפרויקטים של התחדשות עירונית, ידע לייצג את הדיירים על הצד הטוב ביותר ולהבטיח שהם יקבלו את המקסימום מהפרויקט.
כך תבחרו עורך דין מתאים לפרויקטים של התחדשות עירונית
בחירה נכונה של עורך דין להתחדשות עירונית היא קריטית ביותר ואתם חייבים לגייס לצדכם את איש המקצוע הטוב ביותר. הנה שישה טיפים שיעזרו לקבל החלטה מושכלת ונכונה עבורכם:
- מומחיות וניסיון: חפשו עורך דין בעל רקורד מוכח בתיקי התחדשות עירונית. בדקו שעורכי הדין שאתם מדברים איתם התנסו במגוון רחב של פרויקטים כאלו ויודעים איך להתמודד גם עם פרויקטים מורכבים במיוחד.
- ידע והיכרות עם החוקים באזור מגוריכם: חוקים ותקנות להתחדשות עירונית יכולים להשתנות באופן משמעותי לפי מיקום הפרויקט. ודאו שעורך הדין מכיר את החוקים המוניציפליים והמדינתיים המסדירים התחדשות עירונית באזור המגורים שלכם.
- התמחות: בחרו אך ורק בעורך דין המתמחה בנדל"ן והתחדשות עירונית בפרט. אל תתפתו לבחור בעורך דין שהוא חבר או קרוב משפחה שלא עוסק בהתחדשות עירונית באופן ספציפי.
- הפניות מלקוחות: בקשו הפניות מלקוחות עבר שעבדו עם עורך הדין בפרויקטים דומים. מידע באשר לחוויות שלהם יכול לספק תובנות חשובות לגבי היכולות והמוניטין של אותו איש מקצועי.
- מיומנויות תקשורת: תקשורת אפקטיבית היא חיונית כשמדובר בעורך הדין שלכם. עורך הדין צריך להיות מסוגל להסביר מושגים משפטיים מורכבים בצורה שתוכלו להבין ולהבטיח שאתם מעודכנים לאורך כל התהליך.
- מבנה שכר הטרחה: דונו מראש במבנה שכר הטרחה של עורך הדין. עורכי דין מסוימים גובים תעריפים לפי שעה, בעוד שאחרים עשויים להציע שכר טרחה קבוע או הסדרי ריטיינר. בחרו מבנה עמלות שמתאים לתקציב ולהיקף הפרויקט שלכם.
הכירו את משרד עורכי דין מורן גור
לסיום, ניפרד עם המלצה על עורך דין מקצועי שעונה על כל הפרמטרים האלו. עורך דין מורן גור הוא עורך דין מנוסה העוסק בפרויקט של התחדשות עירונית מזה שנים רבות עם מעל ל-500 פרויקטים שהוא וצוות המשרד שלו ליוו בהצלחה. המשרד מציע מגוון שירותים כמו תכנון ובנייה בתחום ההתחדשות העירונית, תכנון ובנייה כלכלית, מיסוי מקרקעין והיטלי השבחה ועוד.
לסיכום –
אם אתם נמצאים לקראת פרויקט התחדשות עירונית מכל סוג שהוא, אל תתפשרו על ליווי מקצועי של עורך דין מוסמך ומנוסה. בדקו היטב מי האדם שעומד לייצג אתכם מפני שיש לכך משמעות רבה על הצלחה הפרויקט.